Leestijd

2 minuten

Categorieën

Your case has been registered: "asdfjklasdfjklasd"

Wat als je zo’n e-mail krijgt van je favoriete leverancier? Waarschijnlijk ben je boos en verward en waag je er een telefoontje aan. En dan zeggen ze je: onze excuses, er ging iets mis met ons test systeem waardoor er automatisch e-mails verzonden werden toen onze testers een aanvraag record invoerden. Deze organisatie mag blij zijn als jij geen contact zoekt met de DDPA...Maar, nu is het jouw beurt. Is jouw testomgeving ook nog steeds een volledige kopie van je productie system? Je bent niet de enige. Er zijn veel bedrijven die productiedata in hun testomgevingen hebben staan (vooruit, dit is natuurlijk ook de meest representatieve database). Natuurlijk heb jij checklists en processen gedefinieerd voor het bouwen van testomgevingen. Dus dit overkomt jou niet, toch? Ja, weet je het zeker?

Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat met de GDPR-wetgeving in Europa het niet toegestaan is om persoonlijke klantdata te gebruiken voor test doeleinden. En zelfs als dit wel zou mogen, wil je nog steeds deze vorm van slechte ‘customer engagement’ uit de weg gaan, toch?

Dat gezegd hebbende, zou het niet mooi zijn om je testomgeving identiek te hebben aan je productiesysteem, maar zonder persoonlijke informatie? Feitelijke is dat het beste van beide werelden... Het respecteert de privacy van jouw klant volledig zonder risico op datalekken of onbedoelde e-mails. Maar, je data is wel representatief en geeft testers de mogelijkheid om scenario’s uit te voeren op real life data.

OK, zo te zien hebben we je aandacht, mooi! Met de Anonymization App kun je jouw testomgeving anonimiseren in vier stappen:

  1. Installeer de app vanuit de Microsoft AppSource en probeer het gratis.
  2. Bevalt het? Schaf de licentie aan.
  3. Pas de standaard configuratie aan, zodat deze aansluit bij jouw specifieke wensen en test een beperkt aantal records.
  4. Voer een anonimisatie run uit voor de hele database.

En.. je bent klaar. Testen was nog nooit zo veilig, toch?

Categorieën

Artikelen