Veel organisaties onderkennen inmiddels dat de klantreis ver voor een eerste contactmoment is begonnen. Pre-shopping before buying’, of ook wel het ‘Zero Moment of Truth’ genoemd. Vast staat dat steeds meer klantreizen online beginnen. Klanten willen zelfredzaam zijn en voor persoonlijke hulp ook online terechtkunnen, via proactive chat en, steeds vaker, via messaging.

Dat vraagt om een flexibel en sterk platform waarmee klanten en medewerkers effectief en efficiënt contact hebben. Communicatie via apps en social platformen vindt vooral plaats via mobile devices en vraagt een andere benadering. LivePerson biedt een mobile first-platform en is erop ingericht om ook a-synchrone communicatie optimaal te ondersteunen.

De opkomst van chatbots vraagt een ‘seamless’ aansluiting met bemenst klantcontact; LivePerson stelt organisaties in staat om chatbots als agent in te zetten en daarmee de perfecte integratie te bereiken met optimale klantbeleving. Waarom chat, waarom messaging?

  • Klanten waarderen de laagdrempelige mogelijkheid tot direct en persoonlijk contact (1:1).
  • Ze zijn al gewend aan het gebruik van WhatsApp en Messenger voor persoonlijk, privé contact.
  • De responsetijd is vrij laag.
  • De klantinteractie is tot genoegen van klanten niet openbaar zichtbaar, zoals bij social kanalen.
  • Meer persoonlijke communicatie en vriendelijker van toon.

Webinar Omni-channel engagement in Dynamics 365 met LiveAssist

Collega's Mark en Wietse laten je zien hoe LiveAssist van CafeX jou in staat stelt klantvragen sneller af te handelen en je online conversie te verhogen.

Hanneke

Wil je meer weten over oplossingen die jou geliefd maken bij je klant? Bel Hanneke! Zij helpt je graag.