Over

Een uniform klantbeeld leidt tot loyale klanten.

Categorieën

Het leven van klanten eenvoudiger en efficiënter maken, is het motto van Kramp Group, een internationale marktleider en leverancier van onderdelen en daarbij behorende service voor de agrarische sector. Met 24 vestigingen in 28 landen en 2.600 medewerkers is een uniform klantbeeld van groot belang voor loyale klanten.

Het bedrijf levert in heel Europa onderdelen aan dealers en reparatiebedrijven voor onderhoud en revisie. Daar horen geen tijdrovende, complexe processen bij. Want in de land-, bos- en wegenbouw, in de tuin of het park wil je meters maken, verder met je werk. En als je een onderdeel nodig hebt, wil je het gewoon snel hebben. 

Groter gemak

Eén klantbeeld in de gehele organisatie is het uitgangspunt van de huidige klantgerichte strategie. Zo is de fieldsalesmedewerker nu via zijn smartphone verbonden met de laatste dealerinformatie en kan de servicemedewerker direct inspelen op de actuele klanthistorie. Online bestellen van nieuwe onderdelen is voortaan een koud kunstje. Daarnaast bieden eenvoudig bedienbare dashboards het management inzicht in lopende cases, de effectiviteit van salesmedewerkers en het succes van marketingcampagnes en proactieve service.

Resultaten

De eerste resultaten van het nieuwe, klantgerichte platform stemmen positief.

  • Uitbreiding met landen en teams is eenvoudig, omdat het cloud based is.
  • Salesreps breiden de klanthistorie uit met nieuwe informatie, vanaf elke denkbare werkplek.
  • Klanten voeren digitaal de regie over de eigen klantcasus.
  • De gemiddelde doorlooptijd van een klantcase versnelt van dagen naar uren.
  • Klantenservice verloopt sneller en efficiënter.  
 

Categorieën

Klantverhalen Agri

Delen

Onderzoeksrapport 'klantrelaties in de agri'

Een onderzoek onder agrarisch ondernemers en de relatie met hun leveranciers