Bouw snel bedrijfsapplicaties met het Microsoft Power Platform!

Of je nou zelf meer inzicht wil krijgen in gegevens uit verschillende bronnen, je een complex proces wil automatiseren, of je een app wil maken zodat je hele afdeling op dezelfde manier zijn gegevens invoert. Met de tools uit het Power Platform is dit mogelijk!

Wat is dan het Power Platform?

Het Microsoft Power Platform bestaat uit 4 onderdelen. Deze tools zijn krachtig op zichzelf maar nog krachtiger samen. Doordat de tools naadloos samenwerken kan je gemakkelijk complete en krachtige bedrijfsoplossingen bouwen.

What is the microsoft Power Platform

Creëer inzicht met Power BI

Met Power BI creëer je inzicht in je data en maak je interactieve rapporten en dashboards. Uit verschillende gegevensbronnen haal je informatie op en presenteer je die in gebruiksvriendelijke dashboards. Hierdoor ben je als organisatie in staat om datagedreven en betere beslissingen te maken.

Bouw gemakkelijk krachtige applicaties met Microsoft Power Apps

Met Power Apps maak je zelf oplossingen voor jouw specifieke uitdaging. Op dit moment zijn er 3 type Power Apps waar je mee aan de slag kan.

  • Wil je beginnen met een leeg val papier en je eigen mobiele app maken? Dit kan met Canvas Apps. Deze low-code tool stelt je in staat om met je kennis van Excel en PowerPoint een taakgerichte applicatie te bouwen.
  • Zonder code maak je met model-apps een app met formulieren, lijsten en dashboards. Ideaal voor op kantoor om met grote hoeveelheden data en informatie te werken. Maar uiteraard ook te gebruiken op je telefoon of tablet.
  • Gebaseerd op de data uit je model-app kun je hier ook een portaal voor extern gebruik aan toe voegen. Dit doe je met Power Apps Portal.

Automatiseer bedrijfsprocessen met Power Automate

Power Automate is een service waarmee je (complexe) processen kunt automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het proces wanneer er een e-mail met factuur binnenkomt. Deze wordt automatisch in je financiële systeem ingelezen. Vervolgens kan de financiële afdeling een notificatie krijgen ter goedkeuring waarna automatisch uitbetaling volgt.

Maak intelligente chatbots met Power Virtual Agent

Klanten willen steeds sneller hun vraag beantwoord zien worden via kanalen zoals WhatsApp. Maar ook medewerkers willen snel hun openstaande vrije dagen te weten komen zonder van context te hoeven wisselen wanneer ze in Teams werken. Beide kun je oplossen met Power Virtual Agent. Een visuele tool waarmee je intelligente chatbots maakt door zelf dialogen te maken.

Data connectors, AI Builder en de Common Data Service

Bovengenoemde onderdelen van het Power Platform worden ondersteund door 3 componenten

Data connectoren

Met deze connectoren haal je data uit andere applicaties.

AI Builder

Een low-code tool om AI toe te passen binnen je proces. Train je eigen modellen en gebruik deze in je apps!

Common Data Service

Een service waar je je data intelligent opslaat, business rules aanmaakt en je je beveiliging mee instelt.

App in a day workshop

Wil je ook in één dag een app op basis van het Power Platform leren bouwen?

Ben den Blanken

Wil je meer weten? Ben weet alles van Microsoft technologie!