Een optimale klantbeleving door de slimme inzet van data

Onze experts helpen dienstverlening te optimaliseren én innoveren met behulp van data analytics

In klantbeleving speelt data een cruciale rol. Zowel klanten als medewerkers verwachten hierbij niet alleen snel over de juiste informatie te beschikken, maar ook relevant en persoonlijk advies. Onze experts helpen met behulp van data analytics inzicht te krijgen in de behoefte van klanten. Dit draagt bij aan een betere dienstverlening.

We gaan zoveel mogelijk uit van standaardtoepassingen en voegen onze ervaring en kennis daaraan toe om te komen tot toekomstbestendige en onderhoudsarme oplossingen die waarde bieden. Dit doen wij met cloud based-oplossingen van Microsoft en met behulp van Artificial Intelligence-technieken. Wij gebruiken onder andere Power BI, Azure Big Data and Analytics, Cognitive Services en de Azure Bot Service. Met behulp van deze oplossingen laten onze experts data voor je werken en bieden we daarmee inzicht én voorspellend vermogen. Een klein laagje intelligentie kan al grote impact hebben op de klantbeleving en dienstverlening. Met als resultaat productievere medewerkers en klanten die van je houden.

Kai-programma: ontwikkeling van de digitale sales assistent

Vanuit onze Sales en Intelligence Practice staan we aan de start van het creëren van deze digitale persoonlijke sales assistent, genaamd Kai. Kai helpt je informatie te verzamelen, integreren en analyseren. We gaan op zoek naar de mogelijkheden van artifical intelligence bij het oplossen van uitdagingen in sales. Innovatief, pragmatisch en in co-creatie leren we hoe Kai intelligent met data om kan gaan en het sales team van dienst kan zijn.

'Engage' Magazine

Weten hoe je jezelf geliefd maakt bij klanten? Vraag ons 'Engage' Magazine aan!

Vragen?

Weten wat CRM Partners kan betekenen voor de intelligence van jouw organisatie? Neem contact op met Jelle!